Postadres:
De Wieren 50
9866 TP Lutjegast

Bezoekadres:
Legolaan 8c
9861 AT Grootegast

Asbestverwijdering

Verantwoordelijk en veilig asbest verwijderen
ATN adviseert en faciliteert
Uw asbest, onze zorg!
Vorige slide
Volgende slide
Asbestverwijdering

Asbestverwijdering

Asbest verwijderen is geen klus die u zelf uit kunt voeren. Op het moment dat de asbestvezels vrijkomen, kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid en het milieu. Asbest Techniek Nederland is Normec-gecertificeerd, wat betekent dat we u een vakkundige en professionele oplossing aan kunnen bieden. Daarbij beschikken wij over de benodigde hulpmiddelen om u op een veilige en verantwoorde wijze van dienst te kunnen zijn. Asbest verwijderen kan op drie manieren: in de open lucht, binnen een containment of middels de Glove Bag-methode. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Wij voorzien u vooraf graag van persoonlijk advies.

Open Lucht

Het verwijderen van asbest in de open lucht brengt logischerwijs de grootste risico’s met zich mee. Om de verspreiding van asbestvezels tegen te gaan, is een nauwkeurige manier van werken vereist. Onze specialisten op het gebied van asbest zullen vooraf een plan met u opstellen, om het asbest op verantwoorde en veilige wijze te verwijderen. In de praktijk betekent dit dat schade aan materialen met asbest voorkomen moet worden. Mochten er onverhoopt toch asbestvezels vrijkomen, dan gebruiken we een speciale vloeistof. Deze vloeistof beperkt de gevolgen van het vrijkomen van asbestvezels tot een minimum.

Containment

Wanneer er sprake is van een inpandige asbestbron, is het gebruik van een zogenaamde containment aan te raden. Bij een containment wordt er een ruimte rond de bron van het asbest gecreëerd, die de verspreiding van eventuele asbestvezels voorkomt. Door de bron in onderdruk te houden, is het mogelijk om asbestvezels met speciale apparaten weg te zuigen. Op deze manier komen deze niet in de open lucht en worden eventuele gezondheidsrisico’s tot een minimum beperkt. Nadat het asbest volledig verwijderd is, zal het containment door een onafhankelijk laboratorium worden uitgemeten. Zo lopen u, uw gezin, uw cliënten of uw medewerkers geen onnodige risico’s op een van de asbestziektes.